Další selhání na MÚ Chotěboř.

09.10.2012 20:33

V článku MF DNES 8.10.2012 ( „Šéf chotěbořské městské společnosti chtěl úplatek.“) a z tiskového prohlášení Zastupitelstva města Chotěboř, jsme informováni o zadržení a vzetí do vazby Ing. Jozefa Pikla jednatele spol. TEREAL, za přijetí úplatku spojeným s výkonem jeho pracovního postavení. Od dozorčí rady spol. TEREAL, složené ze zástupců MÚ Chotěboř, (dle odpovědi na dotazy občanů) nemůžeme čekat zodpovědnost za selhání jejich pracovníka. Je tedy dozor a kontrola této rady do budoucna potřebná?? Stejnou otázku lze klást pro potřebu funkce vedoucího personálního oddělení. Ani za osobní selhání a jasný střet zájmu Ing. Z. Pospíchalové, se nikdo nehlásil k zodpovědnosti. Ale u jiné „neposlušné“ pracovnice si starostka města např. nechala prověřit její docházku na pracoviště kamerovým systémem, aby jí dokázala osobní selhání pro několik minut zpoždění. V tomto případu zodpovědnost fungovala, škoda že pouze zde.

Na 13.zasedání Zastupitelstva města Chotěboř nevhodným slovním projevem napadl Ing. J. Pikla naše zástupce OS, že si dovolují mluvit za něho, řádného občana města Chotěboř. S nadsázkou jsme mu nabídli členství v OS „ Blaho občanů Chotěboř“, aby se pak právem mohl neurvale obořovat na naše členy. Odpověděl nám, že o členství nestojí, protože svůj čas tráví smysluplněji a jeho smýšlení o občanských věcech v Chotěboři je nám diametrálně vzdálené. A to měl pravdu, což potvrzuje i naše motto : „Nebát se a nekrást“ a ne  nakrást si a nebát se.

 

Na hodnotách vycházejících z čestnosti a morálky, otevřenosti a úcty by měl stát chod celého MÚ Chotěboř a jemu podřízených institucí. Již z toho důvodu by měla být striktně odmítnuta jakákoliv forma korupce v jakémkoliv rozsahu.